понеділок, 07 листопада 2022 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки знадобиться часу для відновлення енергетики

Скільки знадобиться часу для відновлення енергетики
Найбільшою проблемою є пошкодження шляхів транспортування електрики. Фото: Pexels

За умови, якщо не буде атак ворога, енергетикам потрібно від трьох до п'яти тижнів, щоб повернути людям більш-менш звичний рівень комфорту.

Сьогодні головна проблема не в кількості електрики, яку виробляє країна. А в значному пошкодженні шляхів її транспортування. Про це під час брифінгу 7 листопада заявив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У деяких регіонах України сьогодні знову не буде світла ‒ перелік

"Уявіть, що є якийсь хайвей, яким ми транспортували електрику. І на ньому підірвана розв'язка, зруйнований міст. І ми зараз усю цю електрику пустили замість хайвею сільськими дорогами. І там, звісно, затори, бракує потужності заживити всіх у повному обсязі. Це реальність, на жаль. І для того, щоб хоча б трохи відновити ці хайвеї, нам треба три – чотири – п'ять спокійних тижнів, і ми зможемо це зробити", – пояснив Харченко.

У Києві не відкидають повного відключення електромережі. Призвести до цього можуть нові російські обстріли. У такому випадку на відновлення електропостачання може бути потрібна як година, так і більше. Про це в ефірі національного телемарафону розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук.

Жителів і гостей Києва закликають не користуватися ліфтами в періоди стабілізаційних вимкнень електроенергії в будинках. З графіками таких вимкнень можна ознайомитися на сайті ДТЕК.

Зараз ви читаєте новину «Скільки знадобиться часу для відновлення енергетики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі