вівторок, 16 липня 2013 01:42

Від України відібрали двох хлопців для польоту в космос
20

Фото: Фото: Юлія РУДЕНКО

"Досить жувати бутерброди! Давайте оплесками зустрінемо майбутніх космонавтів!", – закликає глядачів ведучий у білому піджаку.

У рамках музичного фестивалю Global Gathering (на аеродромі "Чайка" під Києвом) на космозоні Аxe Apollo відбувається фінальний відбір учасників другого етапу кампанії "Полети чоловіком - повернися героєм!". Два переможці українського відбору вирушать до Міжнародного Космічного Табору, що знаходиться в місті Орландо (Флорида, США). Там вони візьмуть участь у трьох тренувальних місіях, що виявлять їх готовність до польоту у космос.

"Кампанія з відбору майбутніх космонавтів підійшла до фіналу. Із понад 22 тисяч хлопців з усієї України ми обрали 20 кращих, які продовжать боротьбу за право здійснити космічну подорож. Суперники в Орландо зберуться з усіх куточків світу", - говорить один із членів журі бренд-менеджер Axe Вадим Абраменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні шукають чоловіків, готових полетіти у космос

Двадцятка конкурсантів, що представляє практично всі регіони України, стоїть обабіч сцени і чекає початку спортивних випробувань. Серед них є дві дівчини, які також боротимуться за право полетіти у космос.

"У дівчат є такі ж шанси, як і у представників сильної статі, - каже перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк. Він очолює суддівську колегію. – Узагалі, українці відрізняються високим інтелектом та добротою. Це буде нашою перевагою на політ серед претендентів з інших країн".

Ведучий оголошує перше спортивне випробування – підтягування.  Учасники змагань парами демонструють свою фізичну силу.

"Вот этот тип нормально херячит!", – коментує студент Максим. Він разом із дівчиною спостерігає за конкурсом.

Кандидати поступово долають інші вправи – віджимання, біг на доріжці, стрибання на скакалці та виконання обертів на батуті.

"А меня радует, что на вид такие внушающие дрыщи, маленькие и хилые, могут делать столько упражнений", - ділиться враженням Олена. Вона активно вболіває за хлопців, стимулюючи їх оплесками.

За правильністю виконання вправ слідкують тренери зі столичного спорт-клубу. Дівчата у медичних халатах фіксують результати спортивних змагань у відповідні таблички.

"Ми вже провели співбесіду з кожним хлопцем і дівчиною. Ставили питання не лише пов'язані з космосом. Нас цікавив фізичний і моральний стан, уміння триматися. Бо переможець же буде представляти нашу країну в Америці. У мене вже є декілька фаворитів", - говорить Gazeta.ua телеведуча Слава Фролова, член журі відбору. Вона одягнена в білі кеди, сині джинси і картату сорочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавт заграв на гітарі в невагомості

Останнім випробуванням є перевірка роботи вестибулярного апарату катанням на атракціоні "Цетрифуга". Конкурсанти із задоволенням заскакують у кабінки.

"Оце так конкурс! Супер!", - кричить один із бажаючих полетіти у космос.

По завершенні конкурсів учасники займають місця на майданчику в очікуванні результатів.

Ведучий оголошує представників від України у Міжнародному космічному центрі у США. Ними стають Костянтин Косенко з міста Харків та Євген Несвіт із Луганська.

"Мені дуже поталанило. Полетіти у космос було моєю мрією. Я розумів, що це нереально, бо в Україні немає космічної програми. Я професійно займаюся спортом, а саме – легкою атлетикою. Побачив рекламу в одній із соціальних мереж і вирішив – це мій шанс. Спочатку не вірив, що цей приз справжній. Думаю, у США мене чекає серйозне випробування. Потрібно достойно представити свою рідну країну", - говорить російською один із переможців Костянтин Косенко.

По завершенні нагородження, усі учасники фотографуються зі справжнім космонавтом Каденюком і беруть автографи. Дехто продовжує святкування на музичному фесті.

Зараз ви читаєте новину «Від України відібрали двох хлопців для польоту в космос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі