неділя, 13 жовтня 2024 18:53

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир-герой України пояснив, як зменшити втрати захисників на війні

Командир-герой України пояснив, як зменшити втрати захисників на війні
Командир - герой України Кирило Верес пояснив як зменшити втрати захисників на війні. Фото: youtube.com/@grntmedia

Втрати України у війні варто рахувати грошима, і якщо зберегти життя захисників, зекономлені на виплати гроші можна направити на виробництво техніки та озброєння, які сприятиме тому, що наші воїни менше наражатимуться на небезпеку.

Економічно невигідно, коли український підрозділ висилає 20 людей на штурм і знищує 100 ворогів. Таку думку висловив повний кавалер ордена Богдана Хмельницького, командир легендарного батальйону К2, Герой України Кирило Верес в інтерв'ю "24 Каналу".

"Натомість варто було б використати для штурму 100 дронів", - зазначає військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вересень став місяцем з найбільшою кількістю жертв серед мирного населення України - ООН

У разі загибелі воїна, його близьким надається одноразова допомога від держави у розмірі близько 20 млн грн, зауважив Верес.

"Загинуло в мене 20 людей, а тепер мінус 30%, то виходить шість військовослужбовців. Якщо помножити на 20 мільйонів гривень - це 120 мільйонів. Тобто 120 відняти 10 - країна отримає 110 мільйонів зекономлених коштів", - сказав він.

Також командир додав, що саме тому слід зменшити втрати в особовому складі завдяки збільшенню виробництва техніки та озброєння.

Проєкт DeepState 13 жовтня опублікував неточну інформацію про розстріл росіянами військових, які нібито здались у полон у Курській області РФ.

Насправді пілоти дронів загинули під час бою, вони не здавалися, повідомив міський голова Генічеська, доброволець 24ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов-"Осман".

"Хлопці були в тилу, стався прорив, пі*ари зайшли в їх лісосмугу з двох сторін, ніхто з пілотів добровільно не здався, пацани їб*шилися до останнього! Якби вони могли відійти то відійшли б. Загинули дуже гідні бійці!" - наголосив "Осман".

Зараз ви читаєте новину «Командир-герой України пояснив, як зменшити втрати захисників на війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі