неділя, 13 жовтня 2024 21:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Командир зі спецпідрозділу ГУР дав прогноз на закінчення війни в Україні

Командир зі спецпідрозділу ГУР дав прогноз на закінчення війни в Україні
Командир зі спецпідрозділу ГУР дав прогноз на закінчення війни в Україні. Фото: youtube.com/@online.ua

Війна в Україні закінчиться якимись угодами, у разі перемовин щодо завершення протистояння, у супротивників зараз більше козирів, аніж у Києва.

Ми всі розуміємо, що війна закінчиться якимись угодами. Давайте будемо реалістами, заявив командир саперної служби спецпідрозділу ГУР МОУ Kraken Євген Шкірков "Вікінг" в інтерв'ю Online.UA.

"Ми всі дорослі люди, хто дорослий, а хто не дорослий, то слухайте, що кажуть дорослі. Ми всі розуміємо, що війна закінчиться якимись угодами. Давайте будемо реалістами. Росія дуже велика, і якщо просто пройтися якимось переможним маршем, то потрібно буде чухати до Китаю, а то і до Японії, в ту сторону", - зазначив командир.

Також він зауважив, що поки якихось крутих передумов, що Росія буде розвалюватися з середини немає - їх більше ніж рік тому, але недостатньо, щоб вона зсередини тріснула.

"Україна буде дивитися в бік якихось перемовин. Але питання в тому з чим ми сядемо за стіл. У р*саків є карти козирні, а в нас одна крута карта - Курська область. Як буде далі? Це далеко не буде залежати від військових", - сказав Шкірков.

За його словами, війна не закінчиться в листопаді. Він додав, що будуть проходити саміти, але одночасно відбуватимуться бойові дії з обох сторін.

Військовий висловив думку, що розмови про те, що Крим легше визволити, ніж Донеччину, є перебільшенням. За його словами, для деокупації Криму, як і Донеччини, також повинні бути великі сили в України, щоб не тільки забрати його в Росії, але й утримати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Курській області зафіксовано просування російської армії - подробиці від бойця "Айдару"

"В Росії в Криму є Чорноморський флот - все ще є підводні човни, кораблі. Якби було все так просто, то якось би і працювали", - зауважив він.

Крім того, Шкірков відповів на запитання щодо заборони західними партнерами Україні використовувати далекобійно зброю для ударів вглиб Росії.

Вони керуються принципом, зокрема, що "всі в г*вні, а я в білому", наголосив командир.

"Це деякі країни, деякі політичні уряди не хочуть забризкати себе г*вном", - сказав він. На сьогодні є дозвіл бити британськими ракетами Storm Shadow, які не відрізняються від українських ракет такого ж типу", - зауважив військовий.

Шкірков розповів, що деякі партнери також бояться, що ракети можуть потрапити до Росії, не розірвавшись і вона зможе вивчити їх, а потім допрацювати свою зброю.

"А американські ракети трохи кращі технічно і технологічно. Одна може не здетонувати при ударі. Її тоді розберуть і зможуть покращити свою історію зброї", - додав він.

Україна працює по території Росії БПЛА, але ракети необхідні для ударів по території Росії, бо все-таки їх важче збити, і вони прицільніше б'ють по цілях, підсумував командир саперної служби.

Економічно невигідно, коли український підрозділ висилає 20 людей на штурм і знищує 100 ворогів. Таку думку висловив повний кавалер ордена Богдана Хмельницького, командир легендарного батальйону К2, Герой України Кирило Верес.

У разі загибелі воїна, його близьким надається одноразова допомога від держави у розмірі близько 20 млн грн, зауважив Верес.

"Загинуло в мене 20 людей, а тепер мінус 30%, то виходить шість військовослужбовців. Якщо помножити на 20 мільйонів гривень - це 120 мільйонів. Тобто 120 відняти 10 - країна отримає 110 мільйонів зекономлених коштів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Командир зі спецпідрозділу ГУР дав прогноз на закінчення війни в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі