пʼятниця, 11 червня 2010 10:25

Від спеки у столиці вже гинуть тварини

Від спеки у столиці вже гинуть тварини

За останній тиждень у ветеринарні клініки столиці все частіше почали приносити домашніх тварин з тепловим ударом. Більшість вихованців не витримують спеки і помирають.

Якщо люди ще якось можуть про себе подбати, то безпека тварини залежить тільки від її господаря.

Як пояснила завідуюча клінікою ветеринарної медицини Святошинського району Наталія Андріуца, одна з головних причин, від чого відбувається тепловий удар у тварин - халатність господарів. Найпоширеніший приклад: господарі залишають тварин у машині на вулиці, а самі йдуть по магазинах. Автомобіль в цей час прогрівається ледь не до ста градусів. Коли господарі повертаються, знаходять у машині труп.

Фахівці рекомендують у такі спекотні дні бути уважнішими до своїх вихованців. Якщо у тварини задишка, вивалений язик, тече слина, варто насторожитися. У котів і собак немає потових залоз - терморегуляція відбувається через язик.

Щоб тварина не перегрівалася, вона має менше перебувати на відкритому сонці. Вигулюючи собаку в тіні, не варто давати йому велике навантаження. При можливості необхідно змочувати тіло тварини водою. Але у випадку теплового удару ні в якому разі не заливайте воду на голову, постарайтеся швидше доставити тварину у ветлікарню.

Тим часом, головне управління Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Києві у зв'язку зі спекотною погодою закликає киян і гостей столиці не зловживати косметичними засобами та спиртними напоями.

Газета по-київськи.

Зараз ви читаєте новину «Від спеки у столиці вже гинуть тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі