четвер, 10 червня 2010 13:40

МНС просить киян не пиячити у спеку

МНС просить киян не пиячити у спеку

Головне управління Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Києві у зв'язку зі спекотною погодою закликає киян і гостей столиці не зловживати косметичними засобами та спиртними напоями.

Як йдеться в повідомленні МНС, за прогнозами синоптиків у Києві в будні і вихідні дні буде спостерігатися спекотна погода. Різке підвищення температури загрожує для людей тепловими та сонячними ударами, збільшенням кількості нещасних випадків на воді та пожежами в лісопаркових зонах.

У зв'язку з цим МНС закликає громадян при можливості утриматися від відвідування лісопаркових зон міста і не забувати про безпеку, відпочиваючи поблизу водойм.

У повідомленні наголошується, що з початку травня в Києві у результаті необережного поводження на воді втопилися 11 людей.

МНС зауважує, щоб уникнути теплового удару в спекотні дні бажано перебувати на відкритому повітрі до 11:00, пізніше можливе перебування в зеленій зоні у тіні дерев.

МНС також рекомендує носити головні убори, основний час прийому їжі перенести на вечірні години, замість води використовувати кислуватий або підсолоджений чай, рисовий або вишневий відвар, хлібний квас, обмежити вживання жирної і білкової їжі, звести до мінімуму вживання спиртних напоїв.

У повідомленні наголошується, що одяг має бути з бавовняних тканин, легким і вільним.

МНС також вважає недоцільним надмірне вживання косметичних засобів і кремів, оскільки вони перешкоджають нормальному функціонуванню шкірних покривів.

Зараз ви читаєте новину «МНС просить киян не пиячити у спеку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути