понеділок, 28 вересня 2009 09:55

Від найсильнішої за останні 40 років повені загинули більше 100 філіппінців

Від найсильнішої за останні 40 років повені загинули більше 100 філіппінців

Кількість загиблих в результаті повені на Філіппінах збільшилась до 106 осіб. Такі дані надали в міністерстві оборони, яке проводить рятувальну операцію. Повінь стала найсильнішою за останні 40 років.

Більше 337 тисяч людей було вимушено залишити свої домівки. Близько 60 тисяч філіппінців залишаються в тимчасових таборах, організованих для евакуйованого населення.

В суботу на Манілу і сусідні провінції обрушилися зливи, що продовжувалися протягом дев"яти годин. За день випало 41,6 сантиметра опадів. Попередній рекорд - 33,4 сантиметра - був зафіксований в 1967 році.

Через дощі було затоплено близько 80 відсотків території філіппінської столиці, в деяких місцях висота води досягала шести метрів. У постраждалих районах відключена електрика і телефонний зв"язок.

Філіппінська влада оголосила провінції, що постраждали від повені, зоною лиха. У рятувальній операції беруть участь армійські підрозділи, поліція і цивільні добровольці, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Від найсильнішої за останні 40 років повені загинули більше 100 філіппінців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі