вівторок, 30 листопада 2010 11:00

Вибух у Киргизстані зірвав суд над організаторами масових заворушень (ФОТО)
14

Фото: Reuters

У вівторок, 30 листопада, в центрі Бішкека (Киргизстан) приблизно о 8.50 ранку за місцевим часом стався вибух. Пристрій був закладений у каналізаційному люку біля службового входу до Палацу спорту. О 10.00 там мало розпочатися чергове засідання суду у справі про розстріл учасників квітневих масових заворушень у країні. Вибух був такої сили, що частина кришки люка відлетіла на 300 метрів.

У результаті інциденту до Національного госпіталю потрапили 3 потерпілих: 2 співробітників Головного управління внутрішніх справ міста Бішкек і 1 фельдшер станції швидкої допомоги (йшла на роботу).

Як повідомляє МОЗ Киргизстану, жінка госпіталізована з поверхневим ушкодженням барабанної перетинки і легким струсом головного мозку. Співробітники ГУВС від госпіталізації відмовляються.

На місці вибуху медики надали амбулаторну допомогу співробітнику Державної служби національної безпеки (ДСНБ).

Заступник голови ДСНБ Киргизстану Кольбай Мусаєв повідомив, що потужність вибухового пристрою складала більше 3 кг в тротиловому еквіваленті.

За його словами, вибуховий пристрій був приведений в дію з дистанційного управління або з мобільного телефону. Тобто теоретично виконавець міг спостерігати, що до Палацу спорту під'їхав автобус із співробітниками правоохоронних органів. Але автобус встиг від'їхати, і через 10 секунд стався вибух великої потужності.

Як припускає Мусаєв, до цього можуть бути причетні люди, пов'язані з Союзом ісламського джихаду (СІД) та Ісламським рухом Узбекистану.

"Приблизне коло підозрюваних встановлено", - сказав він.

За матерілами For.kg, Akipress

Зараз ви читаєте новину «Вибух у Киргизстані зірвав суд над організаторами масових заворушень (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі