четвер, 13 червня 2013 11:57

Вертоліт X3 компанії Eurocopter розвинув рекордну швидкість у горизонтальному польоті
6

Фото: Фото: eurocopter.com

Демонстратор високошвидкісного гібридного вертольота X3 компанії Eurocopter розвинув в горизонтальному польоті швидкість 472 км / год. Про це повідомляє АРМС-ТАСС.

Раніше цей вертоліт при зниженні розвинув швидкість 487 км / год. Обидва цих результату є неофіційними рекордами швидкості для вертольотів, відзначили в компанії Eurocopter. Рекордна швидкість в горизонтальному польоті була досягнута на висоті 3050 метрів під час 40-хвилинного випробувального польоту над південною частиною Франції недалеко від Льотно-випробувального центру "Істр".

Концепція вертольота X3 об'єднує характеристики вертикального зльоту і посадки з високою крейсерською швидкістю горизонтального польоту, що перевищує 400 км / год. Гібридний вертоліт X3 створюється для виконання як цивільних, так і військових завдань, зокрема, місій з пошуку людей на великих територіях, забезпечення берегової охорони і спостереження, патрулювання кордонів, евакуації поранених з поля бою.

Вертоліт також зможе здійснювати завдання з транспортування пасажирів, в тому числі на лініях міжміських перевезень. Він призначається також і для перекидання військових підрозділів. Компанія Eurocopter почала льотні випробування демонстратора X3 у вересні 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «Вертоліт X3 компанії Eurocopter розвинув рекордну швидкість у горизонтальному польоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі