субота, 11 березня 2006 17:38

Британія вестиме боротьбу проти ядерної зброї

– Після вирішення іранської проблеми, світова спільнота зверне увагу на Ізраїль й працюватиме над усуненням ядерної загрози, яку становить ця країна, - сказав міністр іноземних справ Великої Британії Джек Стро, 59 років.

На його думку, це вкладається в рамки концепції "Близький Схід – вільний від ядерної зброї". Велика Британія "вже робила кроки до усунення ядерної загрози" в Іраку й Лівії, додав міністр у своєму виступі на британському телебаченні.

- Якщо ми хочемо щоб Близький Схід був вільним (від ядерної зброї - "ГПУ"), треба усунути таку небезпеку з боку Ірану, в тому числі в контексті його погрози стерти Ізраїль з лиця землі. Щойно це буде зроблено, ми зможемо взятися до Ізраїлю – заявив голова британського МЗС.

Стро запевнив, що світова спільнота "підтримує й захищає" право Ірану на мирне використання атому. Але Іран, ставши учасником Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, "добровільно взяв на себе чіткі зобов"язання", які, на думку міністра, не виконує.

В 60-ті роки, Британія сама таємно поставляла Ізраїлю плутоній та інші матеріали. Серед них були й складні речовини, наприклад такі, що містять уран, літій, а також важку воду.

Зараз ви читаєте новину «Британія вестиме боротьбу проти ядерної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі