пʼятниця, 18 травня 2007 14:32

Вчені навчились повністю відновлювати волосся

Повідомлення про відкриття було опубліковане в британському журналі Nature. Метод, що дозволяє відновити ріст волосся, був відкритий майже випадково групою учених, що ставили досліди на мишах. Вперше з"явилася можливість повністю регенерувати волосяні фолікули.

Майже всі чоловіки втрачають волосся після 60 років, третина чоловічого населення планети страждає облисінням, починаючи з 30-річного віку, але і певна частина жінок стикається з цією проблемою.

Лікарські препарати блокують дію чоловічих гормонів, в результаті позитивний ефект досягається в 30-70% випадків. Крім того, існує процедура по пересадці волосся, пересадці фрагментів шкіри, на яких ще є активні фолікули. Але до сьогоднішнього дня нікому не вдавалося регенерувати фолікули - іншими словами, нове волосся, у тому числі і за допомогою кліток, що знаходяться на шкірі дорослої людини.

Група учених з університету Пенсільванії знімала великі фрагменти шкіри із спини лабораторних мишей, щоб вивчити процес загоєння рани. Вони помітили, що в міру того, як рана заживала, несподівано активізувався ген, названий Wnt, і в результаті цього з"являлися нові фолікули. Учені сподіваються, що в майбутньому зможуть "збудити" ген, зокрема, і на непошкодженій шкірі і створити свого роду пігулку проти облисіння, призначену для відновлення росту волосся, повідомляє gazeta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Вчені навчились повністю відновлювати волосся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі