середа, 28 травня 2008 16:00

Вчені Китаю "зважили" Чумацький Шлях

Вчені Китаю "зважили" Чумацький Шлях
Китайські фахівці з Національної обсерваторії КНР розрахували масу нашої галактики Чумацький Шлях. За їх даними, вага галактики становить 1 трильйон сонячних мас. У свою чергу, маса Сонця в 330 тисяч разів перевищує масу нашої планети.

Попередні оцінки різних вчених варіювалися від 750 до 2 млрд сонячних мас, однак китайські вчені говорять, що їхні відомості базуються на найсвіжіших даних про структуру зірок, газу й темної матерії, присутніх у галактиці. За їхніми даними, реальна маса Чумацького Шляху трохи менше 1 трильйона сонячних мас.

Більшу частину своїх даних китайські вчені базують на відомостях, отриманих за допомогою оптичного телескопа Sloan Dіgіtal Sky Survey ( SDSS-ІІ).

Всі попередні оцінки базувалися на аналізі максимум 500 об"єктів, нинішні ж дані базуються на аналізі даних про 2400 об"єкти, що дає більш точні статистичні показники, повідомляє Освітній портал.

Зараз ви читаєте новину «Вчені Китаю "зважили" Чумацький Шлях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі