пʼятниця, 20 листопада 2009 10:47

Валенса назвав вибори президента ЄС бюрократичною грою

Валенса назвав вибори президента ЄС бюрократичною грою

Колишній президент Польщі Лех Валенса розкритикував систему виборів першого глави Європейського союзу або, як інакше називають цю посаду, - президента ЄС.

У спеціально опублікованій статті Валенса пише, що "абсолютно не так уявляв собі історичні вибори першого президента ЄС".

"Введення поста президента - це, перш за все, символ, який показує, що країни ЄС хочуть йти в одному напрямі під мудрим і сильним в очах населення керівництвом. Це основний мандат для того, щоб ефективно вести ЄС в майбутнє і конкурувати зі все більш сильними "тиграми" з інших континентів", - говорить Валенса і підкреслює, що замість цього "ми бачимо неясну бюрократичну гру".

"Яким президентом може бути кандидат, який навіть не заявив про своє бажання боротися за лідерство шляхом надання своїх аргументів, свого бачення... Важко сподіватися, що результат цього всього буде хорошим", - відзначає колишній польський президент.

На думку Валенси, ЄС не вперше відступає від фундаментальних принципів демократичного функціонування і ухвалення рішень. Приводячи для прикладу практику відмови від референдумів, Валенса підкреслює: "у ЄС повинні більше вірити в мудрість народів, що входять до об"єднаної Європи".

Радио Свобода

Зараз ви читаєте новину «Валенса назвав вибори президента ЄС бюрократичною грою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі