неділя, 01 жовтня 2023 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вагнерівці" повертаються на фронт, але це нічого не змінить

"Вагнерівці" повертаються на фронт, але це нічого не змінить
"Вагнерівці" не вплинуть на бойові дії. Фото: eastnews.ua

Є поодинокі випадки повернення залишків ПВК "Вагнер" на фронт.

Жодної тактичної загрози вони не несуть, сказав начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін фактично знищив "Вагнер" як квазінезалежну ПВК

"Це - залишки тих недобитків, які залишилися ще після того, як "Вагнер" був розбитий наприкінці цієї весни - на початку літа. Звичайно, що більша частина тих воєнних злочинців, убивць після розформування їхніх таборів у Білорусі хтось відправився в Африку, хтось відправився додому, а хтось приїхав вмерти в українській землі. Але це досить поодинокі випадки, ми фіксуємо декілька буквально таких, що вони приходять на якісь керівні, інструкторські посади, але жодної тактичної загрози вони вже більше не несуть і не будуть нести", - пояснив він.

ПВК "Вагнер" знищено, вони не зможуть уже відновити ту діяльність, яка була раніше.

Вся російська політична сфера і безпека розглядали подальше виживання Пригожина після повстання ПВК "Вагнер" у червні. Але сам Путін міг дійти висновку, що вже достатньо відокремив Пригожина від ПВК "Вагнер", і може ліквідувати його, не перетворюючи на мученика для бойовиків угрупування. Деякі командири "вагнерівців" нещодавно зрадили цю організацію заради ПВК "Редут", пов'язаної з Міноборони РФ.

Зараз ви читаєте новину «"Вагнерівці" повертаються на фронт, але це нічого не змінить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі