неділя, 24 березня 2024 21:52

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли, як Росія компенсує втрату літаків А-50

В ЗСУ розповіли, як Росія компенсує втрату літаків А-50
З початку року українські сили збили уже два російські літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50. Фото: ВКС РФ

Після знищення двох російських літаків радіолокаційного стеження А-50 війська РФ намагаються знайти спосіб компенсувати їхню відсутність.

Для цього окупаційні війська активно використовують розвідувальні безпілотники. Про це в коментарі "24 каналу" повідомила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки десантних кораблів РФ залишилося у Чорному морі після ураження "Ямала" та "Азова"

За її словами, упродовж тижня українські захисники кілька разів фіксували підвищену активність БПЛА з Чорного моря. Речниця наголосила, що армія РФ робить це для додаткового наведення ударів балістичними ракетами.

"У такий спосіб ворог намагається компенсувати відсутність розгорнутого повітряного розвідувального пункту, яким для них був А-50. Зараз у них складнощі з цим напрямком і, очевидно, намагаються компенсувати саме розвідувальними дронами", - додала Гуменюк.

З початку року українські сили збили уже два російські літаки далекого радіолокаційного виявлення А-50 - перший 14 січня над акваторією Азовського моря і другий 23 лютого в цьому ж районі.

А-50 - російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління, яким росіяни керують атаками ударної авіації і виявляють у небі українські літаки.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли, як Росія компенсує втрату літаків А-50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі