пʼятниця, 01 лютого 2013 16:46

У Вінниці трійнята отримають 75 тисяч

У Вінниці трійнята отримають 75 тисяч
Фото: 3rm.info

1 лютого на сесії Вінницької міської ради затвердили рішення про виділення грошової допомоги для сімей, в яких народжується 3 та більше дітей. Тепер за кожну дитину будуть давати 25 тис грн.

За словами мера Володимира Гройсмана,  гроші будуть виплачуватися додатково до тих, що надає держава при народженні.

"Коли в сім'ї народжується три дитини, батькам доводиться нелегко. В тому числі й в матеріальному плані. Навіть дві дитини- це важко. А три і одразу — поготів. Тому ми вирішили започаткувати таку традицію. Відсьогодні це постійно діюча норма. І в нас вже є перша родина, для якої будуть виділені ці кошти. Якраз народження трійні 21 листопада минулого року у сім'ї Ткачуків і спонукало прийняти таке рішення. Думаю, 75 тисяч — це суттєва допомога родині на додаток до державної", - сказав він.

У Департаменті праці та соціального захисту населення повідомили, що для отримання грошової допомоги родина має здати пакет документів та відкрити рахунок у банку.

"Як правило, це довідки про склад сім'ї та копії свідоцтв про народження дітей. Потім на їх рахунок переводимо кошти з міського бюджету. Вони не оподатковуються, тому ще це одноразова грошова допомога. Соціальні інспектори перевіряють, як витрачаються ці кошти. Батьки на виділені гроші мають купувати все для дітей. Одяг, взуття, іграшки, меблі, їжу. Машину собі придбати не можуть", - зауважили.

Також міський голова вручив дитячі візочки, грошову винагороду та іграшки  24 сім'ям, у яких діти народились на Новий рік та Різдво. Це теж стало традицією.

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці трійнята отримають 75 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі