середа, 05 грудня 2012 18:55

Соціально незахищені верстви населення можуть забути про грошові виплати — Кульчинський

Соціально незахищені верстви населення можуть забути про грошові виплати — Кульчинський
Микола Кульчинський: коли за виплати ветеранам візьметься Кабмін, ситуація погіршиться. Фото: poltava.pl.ua

Кабінет міністрів, скориставшись своїм правом встановлювати розмір грошових виплат таким категоріям населення як діти війти, ветерани праці та війни, "чорнобильці", може взагалі не виплачувати жодної допомоги.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив депутат-"нунсівець" Микола Кульчинський, аналізуючи проект бюджету на 2013 рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров впевнений, що Держбюджет-2013 ухвалять вчасно - як і попередні

"Ветерани та інші соціально незахищені верстви населення можуть забути про свої гроші. Бо ще давно Верховна Рада, прийнявши закон про виконання судових рішень, передала право не Верховній Раді визначати розмір соціальних виплат, а Кабінету міністрів", - нагадав він.

"Тепер Кабінет міністрів може не заплатити зовсім, - вважає політик. - Не думаю, що вони будуть піднімати ці виплати ветеранам війни та інвалідам, як би цього вимагав закон. Коли цим питанням займалась Верховна Рада, то хоч якийсь рівень тримався. Зараз буде набагато гірше".

Окрім того, в проекті бюджету є й інші серйозні прогалини.

"Розглядаючи фінансування державних програм у бюджеті, можу сказати, що в 2011 році було виділено 50 мільйонів на програму інформування громадськості з питань європейської інтеграції. На наступний рік фінансування не передбачене. Тобто, ці 50 мільйонів будуть вже деінде. 56 мільйонів було передбачено на виготовлення державних актів на землю за державний рахунок. Це мене дуже здивувало, бо я за держакт на 7 соток землі в Полтавській області заплатив близько 6 тисяч гривень. Тобто ніхто ці акти за державний кошт не робить", - обурюється Кульчинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На утримання Януковича українці цьогоріч витратили 635 млн грн

Проте, гроші для найвразливіших категорій громадян можна було б знайти в інших сферах, впевнений нардеп.

"Треба скоротити фінансування фіскальних органів. Також саму їх кількість. Найбільше матеріально забезпечити дільничних міліціонерів і оперативних працівників — усе інше скоротити", - навів приклад політик.

Також нардеп нагадав, що бюджет-2013 значно скорочує фінансування державної програми забезпечення молоді житлом.

Зараз ви читаєте новину «Соціально незахищені верстви населення можуть забути про грошові виплати — Кульчинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі