понеділок, 07 лютого 2022 19:14

До Варшави за 4 год.: Україну з Польщею об'єднають євроколією

До Варшави за 4 год.: Україну з Польщею об'єднають євроколією
Час у дорозі займатиме до чотирьох годин. Фото: Укрзалізниця

Україна та Польща працюють над швидкісним залізничним сполученням між Києвом та Варшавою.

Час у дорозі займатиме до 4 год, повідомило Міністерство інфраструктури у Facebook.

"Сторони вже синхронізували дії з реалізації проєкту і напрацьовують план його втілення. Спільно з Польщею його презентують на рівні Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі сенатори прийняли резолюцію на підтримку України

Серед інших проєктів для інтеграції української транспортної мережі в європейську є нові автобани до західного кордону. Зокрема будівництво першої концесійної дороги Краківець — Львів — Броди — Рівне, а також масштабне оновлення дороги М-07 Київ — Ковель — Ягодин.

Також йдеться про реконструкцію ділянки Мальховіце — Нижанковичі на українсько-польському кордоні, яка не експлуатується з 1995-го, але є важливою для сполучення двох польських регіонів.

Польща готується спростити для працівників з України отримання "картки перебування". Пакет змін до закону про іноземців, який уже схвалив Сейм, передбачає спрощення легалізації для українців, які хочуть залишатися працювати у Польщі.

Зараз ви читаєте новину «До Варшави за 4 год.: Україну з Польщею об'єднають євроколією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі