четвер, 15 грудня 2022 14:51

В Україну суне негода з похолоданням до -17°С: оновлений прогноз

16 грудня черговий циклон Erdmute знову впливатиме своїми атмосферними фронтами на погоду західних та північних областей України, а також поширить свій вплив на Вінниччину.

Тому в п'ятницю там очікується мокрий сніг з переходом у дощ, пориви вітру до штормових та ускладнення ситуації на дорогах, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Циклони цілими делегаціями відвідують зараз Україну. Мете снігом, завіває штормовим вітром, часом хуртовини, на дорогах налипає мокрий сніг, збільшується сніговий покрив. Кияни! Треба ще потерпіти оце мокре, хоча й красиве, "неподобство" завтра та післязавтра. А ось на півдні України, у східних областях та більшості центральних опадів завтра суттєвих не передбачається", – написала вона.

Температура повітря буде там досить високою. Завтра протягом дня очікується 0...+4°С, на півдні +5...9°С, у Криму до +12°С.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Циклони цілими делегаціями відвідують зараз Україну
Циклони цілими делегаціями відвідують зараз Україну

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В країну суне потужний циклон із грозами та хуртовинами: коли чекати негоди

"Хіба що по півночі України прогулюватимуться невеликі "мінуси". Потім, з неділі-понеділка, опади притихнуть і навіть видивляйтеся прояснень на небі. Проте вкупі із похолоданням. Надалі опади припинятимуться, проте похолоднішає. Із середи знову стовпчики термометрів піднімуться вгору. Погода так скаче, що не встигаєш міняти легшу одежу на теплішу. Тому, певно, треба одягатися багатоярусно та носити із собою більшу торбу. І киньте туди пігулки від голови – бо погода скаче по синоптичним сходам дуже жваво", – додала Діденко.

У Києві 16 грудня пройде мокрий сніг із переходом у дощ. Впродовж дня п'ятниці буде в межах 0...+2°С. У понеділок-вівторок морози в столиці посиляться і вночі навіть можливо до -12...17°С.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1...2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.

Цієї зими низькі температури в Україні можуть призвести до сплеску респіраторних захворювань, переохолодження та обморожень. Зимові негаразди посилюватимуть ракетні удари Російської Федерації, попередила Всесвітня організація охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «В Україну суне негода з похолоданням до -17°С: оновлений прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі