пʼятниця, 29 липня 2011 09:18

В Україні з'явився новий молодіжний рух - планкінг
8

Фото: Фото: Андрій Адушкін, Тимур Соловйов

В Україні планкінг з'явився близько півроку тому, втім в нашій країні вже налічується чимало послідовників цього молодіжного руху, пише "Українська правда".

Стати планкером доволі просто: достатньо лягти лицем до землі, обов'язково лежати на животі і випрямитися, як дошка. І найголовніше - сфотографуватись у такій позі в найнепередбачуванішому місці й завантажити фото до соціальної мережі.

Заснований британцями Гаррі Кларксоном і Крістіаном Ленгдоном ще в 1997 році, піку популярності рух набув у Великобританії лише рік тому. Тоді світ облетіла звістка про те, як семеро лікарів та медсестер оштрафували за планкінг в робочий час в Вестернській лікарні. Сьогодні ж цей рух давно покинув межі Великобританії й набув популярності в Південній Кореї, де таке захоплення назвали "вдай мертвого". У Франції розвага отримала назву "на животі", а в Австралії використовували термін "екстремальне лежання".

Як стверджує Андрій Адушкін, один з прихильників цього руху, планкінг - це не спорт і він не має чітких правил.

Відповідно, зараз уже виникають такі напрямки, як вертикальний планкінг (фото вниз головою, підпираючись руками), офісний планкінг (фото в горизонтальному положенні на моніторах комп'ютерів у межах офісного приміщення, наприклад) чи водяний планкінг (фото під час стрибку у воду в конкретній позі). Втім, українські планкери консервативні й фотографуються лише лежачи на животі.

Крім того, тут немає і вікових обмежень.

Часто планкери виходять на "фотополювання" ввечері й вночі, щоб менше привертати до себе увагу перехожих, адже не всі розуміють таке захоплення.

На сьогодні в українських планкерів багато ідей. Зокрема, ціль створити перший український клуб планкерів. Також хлопці вже придумали розважальну програму до Євро-2012.

"У нас недавно виникла ідея організувати так звані "планкінг-тури". Це поєднання екскурсій і планкінгу. От, показали туристам якісь цікаві місця у Києві і ось вам веселе фото на пам'ять!", - ділиться планами Ярослав Зорка, один із "планкерів".

Зараз ви читаєте новину «В Україні з'явився новий молодіжний рух - планкінг ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі