пʼятниця, 01 серпня 2008 12:59

В Україні зменшилася кількість розлучень

Протягом останніх п"яти років в Україні спостерігається тенденція до зменшення кількості розірвання шлюбів.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства юстиції України.

За статистикою Департаменту у справах цивільного стану громадян Мін"юсту, за перше півріччя поточного року в Україні було укладено 112,5 тис. шлюбів, що на 39,3% перевищує кількість розлучень. При цьому розірвали шлюб 80,7 тис. подружніх пар, що майже на 6% розлучень менше, ніж за аналогічний період 2007 року.

Як зазначають в Мін"юсті, показники першого півріччя поточного року підтверджують багаторічну тенденцію щодо поступового зменшення кількості українців, які виявляють бажання розірвати шлюб. При цьому кількість зареєстрованих шлюбів традиційно перевищує кількість розлучень на 15-20% - ця тенденція також є сталою і фіксується із року в рік.

У Мін"юсті також наголосили, що за статистикою органів реєстрації актів цивільного стану громадян, найміцніші сім"ї в Україні проживають в Закарпатті, де кількість шлюбів більш ніж удвічі перевищує кількість розлучень. У першому півріччі поточного року тут взяли шлюб 3942 пари, у той час як розлучилося лише 1516 пар.

Найбільше ж весіль за півроку було справлено у Донецькій (10448), Дніпропетровській (8033), Львівській (6647), Харківській (6541), Одеській (6329) областях, в м. Києві (6265), а також у Луганській (5289), Київській (4799) областях і в Автономній Республіці Крим (4613).

Найбільша кількість розлучень була зареєстрована практично в тих же регіонах. Але, як зауважують в Міністерстві юстиції, такі показники здебільшого пов"язані із кількістю населення, що проживає у даних регіонах.

При цьому, як оцінюють в Мін"юсті, найкраще співвідношення кількості взятих шлюбів до кількості розлучень традиційно фіксується у Західній Україні, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зменшилася кількість розлучень ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі