вівторок, 28 травня 2024 08:11

В Україні заборонили рекламу азартних ігор та букмекерських контор

В Україні заборонили рекламу азартних ігор та букмекерських контор
Уряд заборонив рекламу букмекерських контор та азартних ігор. Фото: cripo.com.ua

В Україні відтепер заборонено будь-яку рекламу азартних ігор та букмекерських контор.

Такі обмеження діятимуть до набуття чинності закону про боротьбу з ігровою залежністю. Про це йдеться у постанові Кабміну №583, ухваленій 21 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на петицію про онлайн-казино

"Внести зміни до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 2024 року №566 "Деякі питання протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор у мережі інтернет", доповнивши підпункт 1 після слів "порядок обмеження" словами "всіх форм", а після слів "шляхом обмеження" – словами "а саме заборони"", - йдеться в постанові.

Постановою від 17 травня, до якої внесено зміни, Кабмін встановив порядок обмеження реклами азартних ігор, а також інших позначень, під якими проводяться азартні ігри, зокрема з використанням електронних комунікацій, символіки ЗСУ та розповсюдження відповідного контекстного матеріалу.

Законопроєкт про боротьбу з ігровою залежністю нині перебуває на розгляді у Верховній Раді України.

Верховна Рада у першому читанні схвалила законопроєкт про ліквідацію Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей та посилення контролю за гральним бізнесом.

Закон обмежує рекламу азартних ігор, зокрема не дозволяє спекуляцію на темі війни та волонтерства Він забороняє спонсорство.

Зараз ви читаєте новину «В Україні заборонили рекламу азартних ігор та букмекерських контор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі