вівторок, 26 липня 2011 10:59

В Симферополі за 20 гривень покажуть Неаполь
13

Фото: Фото: PHL

У Сімферополі відкрили історико-археологічний заповідник "Неаполь Скіфський".

Тепер відвідувачі заповідника можуть подивитися на руїни стін і воріт Неаполя і залишки мавзолеїв скіфських царів Скілура і Арготе жили у 2 столітті до нашої ери, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Добре зберігся і комплекс вирубаних у скелі зернових ям і ритуальний басейн із загадковими знаками.

В "Неаполь Скіфський", після 18-річної перерви, знову відновлені археологічні роботи. Директор заповідника Юрій Зайцев зазначив, що ставить перед собою мету відновити об'єкт в первозданному вигляді. Він планує відновити стіни і реконструювати об'єкти виключно за допомогою стародавніх будівельних матеріалів, повідомляє Кримське інформаційне агентство.

"Ніяких цементів, пластиків, лаків, фарб, тільки глина, камінь, дерево і все, що з ними пов'язано", - наголосив Зайцев.

З часом на території заповідника буде відкрита музейна експозиція. Крім того, неподалік планується побудувати музейний комплекс. Таже можливе розширення меж заповідника для проведення археологічних робіт.

Відвідування об'єкта з екскурсійним обслуговуванням коштує 20 грн (дорослий квиток) та 5 грн - дитячий. Вільне відвідування - вівторок з 18.00 до 20.00 та субота з 12.00 до 14.00.

Неаполь Скіфський (з грецької - нове місто) - одна з скіфських царських фортець у Криму. Він був столицею пізньоскіфської держави протягом 6 століть - від 3 століття до н. е.. Точний час заснування міста невідомий. Найбільшого розквіту він досяг в II столітті до н. е.., а припинив існування після навали готів (III століття н. е..).

Зараз ви читаєте новину «В Симферополі за 20 гривень покажуть Неаполь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі