пʼятниця, 17 вересня 2010 09:13

У Севастополі підвищать безпеку городян за рахунок бюджету

У Севастополі підвищать безпеку городян за рахунок бюджету

Питання безпеки севастопольців буде завжди пріоритетним, адже мова йде про життя людей, тому адміністрація буде дуже уважно ставитись до цієї статті витрат і в наступному році збільшить фінансування з метою підвищення рівня безпеки городян.

Про це заявив на урочистих зборах з нагоди Дня рятівника голова Севастопольської міської державної адміністрації Валерій Саратов.

"Ми дуже швидко приймаємо всі рішення, які стосуються наших рятувальників. При всіх складнощах бюджету були збережені 5 місцевих пожежних команд, які працюють у наших селах, в результаті чого вдалося вчасно гасити виникаючі вогнища пожеж ", - сказав Саратов.

Голова адміністрації також відзначив, що, "хоча в умовах аномально жаркого літа вдалося не допустити масових пожеж, і в порівнянні з минулим роком вигоріло не 130 гектарів лісу, а тільки 3, підготовку до нового курортного сезону районним адміністраціям та Головному управлінню МНС України в Севастополі потрібно починати вже зараз".

"Потрібно основну увагу приділити попередження надзвичайних ситуацій і пожеж, роз"ясненню поведінки людей на морі, в лісі і в горах", - сказав Саратов.

Голова адміністрації також подякував співробітникам МНС за допомогу, надану місту у знесенні більше як 650-ти сухих дерев, які  росли в школах і дитячих садках.

На урочистих зборах було також зазначено, що з початку 2010 року рятувальниками МНС ліквідовано 3 надзвичайні ситуації, 643 пожежі, врятовано 82 людських життя, виявлено та знищено понад 15 тисяч боєприпасів часів Великої Вітчизняної війни.

12 вересня 2008 Президент України підписав Указ N 830 2008, відповідно до якого було встановлено нове професійне свято - День рятівника, який відзначається 17 вересня.

Як сказано в Указі, свято впроваджується "враховуючи значний внесок працівників аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони та інших спеціальних формувань, а також громадян у справі ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя та здоров"я людей".

Нагадаємо, влітку пожежа знищила близько 500 гектарів степової рослинності в Опукського заповідника на сході Криму.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі підвищать безпеку городян за рахунок бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі