неділя, 20 січня 2008 10:26

В Пакистані заарештовані члени групи, які готували вбивств Бхутто

У місті Дера на північному заході Пакистану заарештований підліток, який, як стверджуює влада країни, зізнався, що його готували до теракту проти лідера опозиції Беназір Бхутто у випадку, якщо б іншим бойовикам не вдалося її вбити.

Затримання відбулося в ніч з четверга на п"ятницю, проте пакистанські спецслужби повідомили про це лише в другій половині дня 19 січня.

Згідно інформації, що надійшла від влади, 15-річний Айтізаз Хан розповів слідчим, що він входив до резервної групи з п"яти чоловік, яким було доручено убити Бхутто, а підготовку проходив на базі в провінції Південний Вазірістан на кордоні з Афганістаном, де живуть пуштунські племена.

Південний Вазірістан відомий як оплот польового командира Бутулли Масуда, колишнього в"язня Гуантанамо, ймовірно пов"язаного з "Аль-Каїдою" і рухом "Талібан".

Як стверджують пакистанські спецслужби, разом з Айтізаз Ханом був заарештований інструктор, який готував його, Шер Заман.

Беназір Бхутто була вбита вибухом бомби 27 грудня минулого року в пакистанському місті Равалпінді. Незадовго до цього вона повернулася з еміграції, щоб взяти участь в парламентських виборах, повідомляє ВВС.

Зараз ви читаєте новину «В Пакистані заарештовані члени групи, які готували вбивств Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі