вівторок, 31 грудня 2019 10:59

В ООН занепокоєні тим, як передача ексберкутівців позначиться на справах Майдану

В ООН занепокоєні тим, як передача ексберкутівців позначиться на справах Майдану
У Місії сподіваються, що міжнародні організації найближчим часом отримають доступ до усіх затриманих осіб, які перебувають на непідконтрольній українському уряду території. ФОТО: censor.net.ua

Звільнення екс-бійців спецпідрозділу "Беркут", підозрюваних у причетності до вбивства майже півсотні протестувальників 20 лютого 2014 року, ускладнить розгляд справ Майдану.

Ідеться про це у зверненні Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні, опублікованому на офіційній сторінці у Facebook.

"Передача п'яти співробітників спецпідрозділу "Беркут", яких звинувачують у вбивстві 48 та пораненні 80 протестувальників 20 лютого 2014 року, на територію, контрольовану самопроголошеними "республіками", суттєво ускладнить досягнення правосуддя та дотримання права жертв на справедливість", – відзначили в ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як пройшов обмін полоненими: всі подробиці

У Місії сподіваються, що ДНР й ЛНР виконають домовленості, укладені під час нормандської зустрічі в Парижі, і найближчим часом нададуть міжнародним організаціям доступ до всіх затриманих осіб, які перебувають на непідконтрольній українському уряду території.

Адвокати екс-беркутівців просять Зеленського переглянути події Євромайдану. Правозахисники називають дискримінацією той факт, що активістів "звільнили від відповідальності", а натомість правоохоронцям влаштували "інквізицію".

Зараз ви читаєте новину «В ООН занепокоєні тим, як передача ексберкутівців позначиться на справах Майдану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі