субота, 19 серпня 2023 19:28

В ООН відреагували на удар по Чернігову

В ООН відреагували на удар по Чернігову
Удари по мирних мешканцях або цивільних об'єктах суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом. Фото: ДСНС

В ООН засудили російський ракетний удар по центру Чернігова, який окупанти завдали сьогодні, 19 серпня.

Про це йдеться в заяві координаторки із гуманітарних питань в Україні Деніз Браун.

"Я вражена новиною про черговий російський удар, який завдали по центру Чернігова на півночі України, унаслідок якого були вбиті та поранені десятки мирних мешканців, у тому числі діти. Особливо жахливо, що удар був вранці, коли люди гуляють або йдуть до церкви, щоб відзначити сьогоднішнє релігійне свято для багатьох українців.

Я засуджую цю практику російських ударів по густонаселених районах України, що призводить до загибелі людей, масових руйнувань та різкого зростання гуманітарних потреб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Момент влучання російської ракети по драмтеатру в центрі Чернігова потрапив на відео камер спостережень

Удари по мирних мешканцях або цивільних об'єктах суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом. Це має припинитися", - йдеться в заяві.

У першій половині дня 19 серпня росіяни обстріляли центр Чернігова. Ймовірно, балістичною ракетою. Президент Володимир Зеленський показав наслідки ворожого удару. За останніми даними, кількість постраждалих внаслідок російського ракетного удару по Чернігову сягнула 136 осіб. Семеро загинули.

Зараз ви читаєте новину «В ООН відреагували на удар по Чернігову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі