четвер, 19 червня 2008 15:26

В Мексиці заморозили ціни на продовольство

Уряд Мексики оголосив про наймасштабніше заморожування цін на продовольство за останніх 10 років, пише The Financial Times. До кінця року заморожені ціни на 150 видів продуктів, зокрема боби, рослинне масло, консерви з тунця та фруктові соки.

Заходи цінового контролю були узгоджені з конфедерацією промисловців країни. Як заявив президент Мексики Феліпе Кальдерон, заморожування цін повинне допомогти мільйонам мексиканців і відобразити участь бізнесу країни в підтримці цінової стабільності.

Ціни на продовольство в Мексицізав останній рік виросли на 8 відсотків, тоді як інфляція в цілому склала 4,95 відсотка. В порівнянні з іншими державами Латинської Америки, продовольча інфляція в країні знаходиться на низькому рівні. Проте, по Мексиці прокотилися акції протесту громадян, незадоволених різким зростанням цін на кукурудзу та інші продукти харчування.

Фахівці вважають, що фіксація цін позитивно позначиться на інфляції в 2008 році, проте в більш довгостроковій перспективі вона лише відкладає проблему в довгий ящик. В результаті після закінчення мораторію стрибок цін може виявитись ще сильнішим.

Через стрімкі темпи зростання цін на продовольчому ринку в 2007-2008 роках ціла низка країн, включаючи Росію, Китай, Індію та Філіппіни оголосили про заморожування цін на деякі продукти харчування, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Мексиці заморозили ціни на продовольство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі