вівторок, 13 травня 2008 09:45

В Лівані поновилися бої між урядовими військами та "Хезболла"

На півночі Лівану поновилися сутички між урядовими військами і радикальним рухом "Хезболла". Бойовики "Хезболли" і ліванські військові почали перестрілку в місті Тріполі після двох днів перемир"я, повідомляє AFP.

Бойовики "Хезболли" і ліванські солдати обстрілювали один одного з кулеметів, мінометів і гранатометів. Перестрілка тривала біля півгодини, відомостей про загиблих і поранених поки не надходило.

Через поновлення сутичок вибори президента Лівану були перенесені в дев"ятнадцятий раз. Главу держави, нагадаємо, повинні вибрати ліванські парламентарії.

Збройне протистояння між прихильниками що знаходиться в опозиції до уряду радикального шиїтського руху "Хезболла" і сунітами з "Руху за майбутнє", очолюваного лідером парламентської більшості Саадом Харірі, почалося 7 травня. Бойовикам "Хезболли" вдалося захопити значну частину Бейрута, проте через декілька днів активісти угрупування заявили про відхід з міста і згоду передати захоплені позиції під контроль ліванської армії. Всього за час зіткнень в Лівані загинуло 61 людина, більше двохсот дістали поранення, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Лівані поновилися бої між урядовими військами та "Хезболла"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі