вівторок, 29 грудня 2009 10:18

В Латинській Америці одружились ВІЛ-інфіковані геї (ФОТО)

Перше в Латинській Америці гей-весілля відбулася в понеділок в аргентинському місті Ушуая за 3,5 тисяч кілометрів від столиці країни Буенос-Айреса.

Муніципальні чиновники найпівденнішого міста на планеті (він знаходиться в аргентинській частині Вогненної Землі) офіційно зареєстрували шлюбний союз між 39-річним Алексом Фрейром і Хосе Маріа ді Бельо, якому 41 рік. Дозвіл на одруження був виданий губернатором провінції Вогнена земля Фабіаною Ріос.

На церемонії був присутній представник Національного інституту з боротьби з дискримінацією, ксенофобією та расизмом Клаудіо Моргадо. Він назвав цю подію "історичною".

Як відзначають місцеві ЗМІ, обидва представники пари є ВІЛ-інфікованими. Ді Бельо і Фрейр спочатку планували одружитися в Буенос-Айресі 1 грудня - у Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Проте столичний суд, посилаючись на статті 172 і 188 Цивільного кодексу, заборонив весілля, раніше дозволене іншим судом. Протиріччя повинен був вирішити Верховний суд країни.

У 2002 році Аргентина стала першою латиноамериканською країною, що офіційно дозволила особам однієї статі жити в цивільному союзі. При цьому у них не було всіх прав, якими володіє подружня пара. Зокрема, їм не було дозволено усиновляти дітей.

Два роки тому в Аргентині вперше в історії Латинської Америки відбувся чемпіонат світу по футболу серед геїв (чемпіонами стали аргентинці). У липні минулого року в Буенос-Айресі офіційно відкрита зона "червоних ліхтарів" для прихильників нетрадиційної орієнтації. Щорічно в аргентинську столицю приїжджає зі всього світу близько півмільйона геїв та лесбіянок.

Тиждень тому одностатеві шлюби були дозволені в Мехіко. Геї та лесбіянки користуються також таким правом, зокрема, в Бельгії, Канаді, Іспанії, Голландії, Норвегії, Південній Африці, Швеції, а також в деяких штатах США, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Латинській Америці одружились ВІЛ-інфіковані геї (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі