пʼятниця, 19 березня 2021 16:10

У компаніях Медведчук-Марченко і брата Козака проводять обшуки - ЗМІ

У компаніях Медведчук-Марченко і брата Козака проводять обшуки - ЗМІ
Правоохоронці також розслідують кримінальне провадження, розпочате в березні 2021-го. Фото: instagram.com/oksana.marchenko.official

Правоохоронці розслідують незаконне заволодіння землею на Закарпатті компанією, що належить дружині лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука Оксані Марченко.

Посадові особи Воловецької РДА в результаті незаконної змови надали у приватну власність ТОВ "Спорт-Тур" земельні ділянки, вивівши ті з державної власності, пише "Українська правда" з посиланням на власні джерела.

Фірма "Спорт-Тур" побудувала на землях лісогосподарського призначення спортивно-житловий комплекс. На вказаних земельних ділянках, за даними правоохоронців, було завдано шкоди лісу й обмежено вільний доступ людей до спірної лісової території. 19 березня проводять 10 обшуків в органах державної влади Закарпатської області та безпосередньо на території комплексу.

Правоохоронці також розслідують кримінальне провадження, розпочате в березні 2021-го, стосовно захоплення землі фірмою "Керамбуд", що належить братам нардепів Медведчука та Тараса Козака. 18 березня правоохоронці провели низку обшуків та інших процесуальних дій у компанії, кінцевими бенефіціарами якої є Богдан Козак і Сергій Медведчук.

За даними слідства, службові особи ТОВ "Керамбуд" без жодних договорів оренди із власниками самовільно зайняли землі запасу сільських громад і приватні землі громадян. "Керамбуд" отримав у оренду земельні ділянки на Львівщині площею 16,66 га та 3,8 га для розробки кар'єру глини, однак, проводив роботи поза їхніми межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підсанкційний завод Марченко модернізують для виробництва Євро-5

Рада нацбезпеки України запровадила санкції проти 8 осіб і 19 компаній, серед яких виявилися дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко і громадянська дружина Тараса Козака Наталя Лавренюк. Санкції насамперед запровадили через те, що вони є власницями Новошахтинського заводу нафтопродуктів у РФ.

Зараз ви читаєте новину «У компаніях Медведчук-Марченко і брата Козака проводять обшуки - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі