понеділок, 31 серпня 2020 08:02

В Китаї виявили новий спосіб поширення коронавірусу

В Китаї виявили новий спосіб поширення коронавірусу
Ванна кімната, де знайшли інфекцію, знаходилась над квартирою, в якій проживали хворі. Фото: pexels.com

У Китаї заявили, що Covid-19 передається через каналізаційні труби та вентиляцію.

Причиною дослідження стало виявлення збудника інфекції у ванній кімнаті нежилої квартири, повідомляє Bloomberg.

Раніше вчені вже висували версію про передачу коронавірусу каналізацією. Під час проведення останніх досліджень теорія підтвердилась. Ванна кімната, де знайшли інфекцію, знаходилась над квартирою, в якій проживали хворі. Китайські вчені провели експеримент, аби зрозуміти чи зможе вірус поширюватись трубами через мікрочасточки, які створюються від сили змиву води в туалеті. В результаті, такі аерозольні частинки виявили на 10 і 12 поверсі будинку, де раніше були випадки зараження Covid-19.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воду в українських містах дослідили на коронавірус - що виявили

30 серпня в Україні зафіксували 2096 випадків Covid-19, з них 118 дітей та 95 медпрацівників. 35 хворих померло, 596 - одужали. Загалом 56 734 пацієнтів одужали від початку пандемії.

Найбільше випадків коронавірусу - 198 - виявили в Харківській області. 188 хворих - у Львівській, 173 - в Одеській, 171 - в Івано-Франківській, 160 - у Тернопільській, 148 у Чернівецькій.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї виявили новий спосіб поширення коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі