понеділок, 31 березня 2014 10:15

В Канаді відбувся багатонаціональний протест проти окупації Криму

30 березня в Монреалі пройшла багатонаціональна маніфестація проти російської окупації Криму. Участь у заході взяли представники громад Грузії, Молдови, Латвії, Румунії, Литви та Сирії.

Мітингувальники ухвалили "Декларацію української громади", в якій висловили підтримку Україні та засудили політику Росії.

Автор: radiosvoboda.org
 

"Вторгнення на територію України російської армії створило гуманітарну кризу в країні. Україна стала жертвою імперіалістичної політики Кремля. Якщо ми не зупинемо агресора зараз, світі буде в небезпеці", –. йдеться у документі.

Активісти також оголосили про намір домагатися від урядів Канади та Квебеку, а також муніципалітету Монреаля вжити заходів до Росії з вимогою поважати суверенітет і територіальну цілісність інших країн.

Акцію протесту проти дій Росії в Україні організував монреальський комітет допомоги Україні. До акції долучився мер Монреаля Дені Кодер та голова Всесвітнього конгресу українців Євген Чолій.

Зараз ви читаєте новину «В Канаді відбувся багатонаціональний протест проти окупації Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі