понеділок, 13 серпня 2012 07:35

В Ізраїлі попереджатимуть про ракетні удари по СМС

В Ізраїлі попереджатимуть про ракетні удари по СМС
sms-boom.info

В Ізраїлі 12 серпня почалося випробування системи оповіщення про ракетні удари по СМС. Ця система призначена для попередження жителів країни про загрозу ракетних ударів з боку Ірану або "Хізбалли", що базується в Лівані.

Повідомлення будуть розсилатися на чотирьох мовах: івриті, російською, арабською та англійською. Як пише The Jerusalem Post, система влаштована таким чином, що попередження можна розсилати жителям різних регіонів виходячи з передбачуваної траєкторії польоту ракети.

Тестування триватиме до 16 серпня.

Система оповіщення про ракетні удари по СМС перебувала в розробці кілька років. Складнощі з її запуском виникли в зв'язку з тим, що Міністерство оборони Ізраїлю не могло домовитися з операторами мобільного зв'язку, однак, як видно, розбіжності вдалося подолати. В ході тестування повідомлення отримають абоненти трьох найбільших операторів мобільного зв'язку: Cellcom, Pelephone і Orange.

Робота системи оповіщення буде перебувати у віданні Командування тилу Ізраїлю. Представник цього управління зазначив, що за бажанням абонента попередження про ракетні удари можна відключити.

Зараз ви читаєте новину «В Ізраїлі попереджатимуть про ракетні удари по СМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі