неділя, 11 березня 2012 10:18

Палестинці загнали в бомбосховища півмільйона ізраїльтян

Палестинці з сектора Газа всього за добу випустили по території Ізраїлю близько 100 ракет.

Бойовики вели обстріл населених пунктів на південному сході єврейської держави, повідомляє офіційний блог Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ). Майже 520 тис. мирних жителів довелося сховатися в бомбосховищах. Згідно з повідомленням служби "швидкої допомоги" країни, в результаті обстрілу постраждали мінімум 15 мирних жителів, які самі звернулися до лікарень за допомогою.

Уточнюється, що від обстрілу постраждали міста Ашдод, Беєр-Шева, Явне, Нетівот і Ашкелон. Терористи вели вогонь з ракетних установок "Кассам", мінометів і реактивних систем "Град" (в Ізраїлі її іноді все ще називають "Катюшею"). Ізраїльська система ПРО "Залізний кулак" перехопила близько 25 ракет.

10 березня армія оборони Ізраїлю завдала удару у відповідь по позиціях бойовиків. Літаки знищили кілька груп і ракетних установок на території сектора Газа.

Відзначається, що в результаті масованого ракетного обстрілу постраждали як мінімум 8 мирних жителів Ізраїлю.

Палестинці зважилися відкрити вогонь по Ізраїлю після того, як напередодні, 9 березня, ЦАХАЛ знищила одного з лідерів бойовиків сектора Газа - Зухаїра Аль-Кейсі, відомого як Абу Ібрагім.

Крім того, був усунутий його помічник Махмуд аль-Ханані. Влада Ізраїлю вважають аль-Кейсі відповідальним за теракт на кордоні з Єгиптом, що стався в серпні 2011 р., під час якого загинули 8 людей, і підозрювали у плануванні інших терактів.

У блозі ЦАХАЛ також наголошується, що в цілому за 2011 р. бойовики випустили по Ізраїлю 600 ракет. Під постійною загрозою обстрілу проживають близько 1 млн ізраїльських громадян.

Зараз ви читаєте новину «Палестинці загнали в бомбосховища півмільйона ізраїльтян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі