середа, 14 березня 2012 06:00

Ізраїльські школярі сидять удома через обстріли

Триває обмін ракетними ударами між палестинськими екстремістами та Армією оборони Ізраїлю незважаючи на перемир'я. У вихідні та понеділок бойовики із Сектору Гази випустили по території Ізраїлю близько 200 ракет. Це стало відповіддю на точкову атаку 9 березня ізраїльської ракети по автівці, в якій їхали два чільні діячі ісламістської організації ХАМАС. Близько третини ракет збили ізраїльські перехоплювачі.

Унаслідок ізраїльських ударів у відповідь загинули 25 палестинців, 83 поранені. Більшість убитих належали до терористичних організацій. З ізраїльського боку п'ятеро дістали поранення. Постріли палестинців влучають у малозаселені райони Ізраїлю.

У вівторок у прикордонній із Газою 40-кілометровій зоні тутешні школярі не ходять до школи. Де-не-де чути сирени повітряної тривоги. У відповідь на палестинські вісім ракет і чотири снаряди ізраїльські літаки розбомбили групу людей у Газі, які готували ще один запуск, а також підземні ходи, що ними до Сектору постачають зброю.

— Ізраїльська армія готова продовжувати операції доти, доки це буде потрібно, — говорить прем'єр-міністр Беньямін Нетаньяху.

Посадовці ООН і Євросоюзу розкритикували новий конфлікт. Домовленості між лідерами ХАМАС та ізраїльським керівництвом досягли за посередництва Єгипту. Сторони мали припинити стріляти о першій ночі проти вівторка. У ХАМАС кажуть, що не зацікавлені у наростанні збройного конфлікту. Мовляв, обстрілювати ізраїльське прикордоння деякі палестинці продовжують із власної ініціативи.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські школярі сидять удома через обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі