понеділок, 23 серпня 2010 13:36

В Івано-Франківську відкрили пам"ятник ідеолога ОУН

В Івано-Франківську відкрили пам"ятник ідеолога ОУН

В Угорниках Івано-Франківської міської ради до Дня Незалежності України відкрили пам"ятник теоретику ОУН Степану Ленкавському. Монумент поставили у відреставрованому сквері, недалеко місця, де народився націоналіст.

Працював над пам"ятником лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка Василь Вільшук.

На урочистості прийшли ветерани УПА, лідери правих місцевих партій, представники влади, жителі села.

"Здобудеш Українську державу, або згинеш в боротьбі за неї", – написав у "Декалозі українського націоналіста" Ленкавський.

"Ідеолог все життя присвятив боротьбі за вільну і незалежну державу. Як аналітик, філософ, публіцист і теоретик він багато зробив для становлення і активної діяльності ОУН", – зазначив під час урочистостей заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич.

Нагадаємо, у справі проти членів ВО "Свобода", порушеній за ст. 293 КК "Групове порушення громадського порядку" щодо подій під ВР 27 квітня, вже допитували як свідка голову партії Олега Тягнибока та Олександра Сича.

Кошти на пам"ятник збирала громада села, також допомогли меценати.

Степан Ленкавський народився 6 липня 1904 року, у селі Угорники, а помер 30 жовтня 1977 року у Мюнхені. Він вважається головним ідеологом ОУН.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківську відкрили пам"ятник ідеолога ОУН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі