вівторок, 22 листопада 2022 12:37

Спецтема: Війна Росії проти України

В ISW оцінили ризики провокацій у Білорусі "під українським прапором"

В ISW оцінили ризики провокацій у Білорусі "під українським прапором"
Одна з головних цілей російських терористів – білоруська атомна електростанція "Островець". Фото: eenergy.media

У спробі змусити білоруську армію вступити у війну в Україні російські спецслужби планують фальшиві атаки на критично важливу інфраструктуру Білорусі.

Серед потенційних об'єктів фігурує Білоруська АЕС у місті Островець Гродненської області, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW. Провокації чи атаки можливі під прапором України або однієї з країн НАТО.

"Російські спецслужби звинувачуватимуть у нападах Україну та членів НАТО, щоб прискорити залучення білоруських військових до повномасштабної війни РФ в Україні", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Раніше ISW оцінював, що вступ Білорусі у війну залишається дуже малоймовірним через значний внутрішній ризик, який це залучення створить для виживання режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Демонстративна військова співпраця, яку підкреслюють Росія та Білорусь, є нічим іншим, як інформаційною операцією.

"Потенційні атаки під чужим прапором навряд чи змінять внутрішні фактори, які, як продовжує оцінювати ISW, стримують готовність Лукашенка вступити у війну на боці РФ", – додають експерти.

Головне управління військової розвідки України 20 листопада повідомило, що російські спецслужби планують здійснити кілька терактів під прикриттям на об'єктах критичної інфраструктури Білорусі, зокрема на Білоруській АЕС.

Зараз ви читаєте новину «В ISW оцінили ризики провокацій у Білорусі "під українським прапором"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі