пʼятниця, 05 червня 2009 13:00

У Гвінеї-Бісау застрелили кандидата в президенти

У Гвінеї-Бісау застрелили кандидата в президенти
У Гвінеї-Бісау був убитий кандидат в президенти країни Бакіро Дабо. Начальник охорони політика розповів, що вранці в будинок Дабо увірвалися озброєні люди у військовій формі і зажадали, щоб той вийшов до них. У 50-річного Дабо вистрілили кілька разів.

Політик раніше був міністром. Він входив до правлячої Африканської партії за звільнення Гвінеї-Бісау і Кабо-Верде, проте на вибори пішов як незалежний кандидат.

Президентські вибори в Гвінеї-Бісау були оголошені після того, як в березні попередній глава держави, Жуан Бернарду Вієйра, був убитий бунтівними військовими. Вони звинуватили президента в організації вбивства начальника генштабу, генерала Тагме На Вайе, яке сталося декількома годинами раніше.

Незалежність Гвінеї-Бісау від Португалії була визнана в 1974 році. З тих пір в країні не припиняється політична криза. Майже 75 відсотків населення Гвінеї-Бісау живе за межею бідності, повідомляє ВВС News.


Зараз ви читаєте новину «У Гвінеї-Бісау застрелили кандидата в президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі