субота, 03 вересня 2022 06:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі повідомили останні новини з передової

У Генштабі повідомили останні новини з передової
Ракетні війська та артилерія України продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти продовжують зосереджувати зусилля на встановленні повного контролю над територією Донецької області, утриманні захоплених районів Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей.

За минулу доби ворог завдав шість ракетних і понад 20 авіаційних ударів по військових і цивільних об'єктах на території нашої держави, повідомили вранці 3 вересня в Генеральному штабі Збройних сил України. Постраждали населені пункти Полтавка, Пришиб, Перемога, Хрещенівка, Осокорівка й Білогір'я.

"З початком сутінок противник активізувався на Бахмутському, Авдіївському, Новопавлівському й Запорізькому напрямках. Силам оборони вдалося успішно відбити атаки ворога в районах населених пунктів Бахмутське, Кодема, Зайцеве, Авдіївка, Мар'їнка та Времівка", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ переміщує нові колони військ для подальшого захоплення України – ISW

ЗСУ на Запорізькому напрямку знищили живу силу противника. За даними розвідки, колона з вантажівок ворога, одна з яких була заповнена тілами ліквідованих, прямувала в бік Бердянська, де розгорнули крематорій.

"Упродовж доби авіація Сил оборони здійснила понад 40 бойових вильотів для підтримання дій наземних угруповань, під час яких ЗСУ знищили декілька пунктів управління противника й склад з боєприпасами. Безпілотним літальним авіаційним комплексом Байрактар ТБ-2 завданий ракетний удар, у результаті якого детонував боєкомплект і знищено дві одиниці броньованої техніки противника разом з екіпажами", – звітує Генштаб.

Ракетні війська й артилерія України продовжують виконувати завдання з контрбатарейної боротьби, порушення системи управління та логістичного забезпечення противника. Понад 10 скупчень живої сили ворога вразили українські воїни, зокрема три взводні опорні пункти. Знищили також три зенітно-ракетні комплекси й декілька одиниць броньованої техніки окупантів.

Збройні сили України за допомогою авіації завдали 22 удари на півдні України. Ракетно-артилерійські підрозділи виконали понад 400 завдань. Знищили 106 окупантів і 60 одиниць ворожої техніки.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі повідомили останні новини з передової». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі