неділя, 21 липня 2024 12:34

Генерал НАТО визнав успіх військової cтратегії Сирського

Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі, під час дискусії в Аспен Інституті зазначив, що Україна має "чудову стратегію" ведення війни проти рф, хоча перебіг бойових дій стає дедалі складніше спрогнозувати.

Генерал підкреслив, що перебіг війни залежатиме від здатності "генерувати силу". Зокрема, від того, яка сторона зможе накопичувати "якісну силу швидше і скористатися цим, поки має вікно можливостей".

  Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі
Головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі, генерал Крістофер Каволі

Каволі зазначив: "Українці наразі генерують таку силу і вміло вибудовують свою стратегію. Протягом останніх кількох місяців вони були зосереджені на захисті східних територій, не дозволяючи Росії вільно використовувати Крим та південь України для нападу, зберігаючи свій доступ до Чорного моря та генеруючи силу. Тож, я вважаю, що в них чудова стратегія. Це лише питання продовження її виконання".

Заслуги генерала Олександра Сирського, який був призначений Головнокомандувачем ЗСУ у лютому 2024 року, були визнані на міжнародному рівні, підтверджуючи його успіхи у відбитті наступу ворога та реформуванні ЗСУ.

Джерело: "Радіо Свобода" з посиланням на "Голос Америки".

Зараз ви читаєте новину «Генерал НАТО визнав успіх військової cтратегії Сирського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі