четвер, 18 липня 2024 16:13

У Луганську окупанти знесли пам'ятники жертвам сталінських репресій та Голодомору

У Луганську окупанти знесли пам'ятники жертвам сталінських репресій та Голодомору
У тимчасово окупованому Луганську загарбники та колаборанти знесли пам'ятник жертвам сталінських репресій. Фото: скріншот

У тимчасово окупованому Луганську російські загарбники демонтували пам'ятники жертвам сталінських репресій та Голодомору.

Таке рішення ухвалили місцеві депутати-колаборанти на сесії. Про це у Facebook повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Зрадники при цьому послалися нібито на звернення від "невдоволених луганчан".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зрадниця Повалій приїхала в окупований Луганськ і видавила сльози

За словами Лисогора, до початку повномасштабного вторгнення РФ на Луганщині жили близько 30 людей, які стали жертвами сталінського терору. А загалом жертвами сталінських репресій були десятки тисяч луганчан.

"За словами представників окупаційної влади, сталінського терору в нашому регіоні не було, а ці пам'ятники ображали патріотичні відчуття луганчан. 17 липня 2024 роки вони вчергове змінили історію Луганщини на свій лад", - додав Лисогор.

Окупанти відправляють додаткову партію священників РПЦ на захоплені території. Вони мають "підтримати" поранених військових РФ та агітувати їх повертатися на фронт, пише Центр національного спротиву.

Російські священники мають проводити служби в церквах для місцевих жителів, де будуть агітувати їх за підтримку війни й перекладати відповідальність за вторгнення Україну.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську окупанти знесли пам'ятники жертвам сталінських репресій та Голодомору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі