вівторок, 16 липня 2024 06:13

Окупанти відправляють на захоплені території священників

Окупанти відправляють на захоплені території священників
Клірики мають агітувати окупантів повертатися на фронт. Фото: ЦНС

Окупанти відправляють додаткову партію священників РПЦ на захоплені території.

Вони мають "підтримати" поранених військових РФ та агітувати їх повертатися на фронт, пише Центр національного спротиву.

"Ворог прислав нову партію священників російської церкви на тимчасово окуповані території. Священників на службі у ФСБ формально прислали опікуватися шпиталями й надавати "підтримку" пораненим окупантам. Однак по факту вони агітуватимуть російських солдатів повертатися на передову", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни відбирають житло в українців на окупованих територіях - ЦНС

Російські священники мають проводити служби в церквах для місцевих жителів, де будуть агітувати їх за підтримку війни й перекладати відповідальність за вторгнення Україну.

"Пропаганда є тяжким злочином, за який передбачена відповідальність", - кажуть у ЦНС.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники продовжують забирати помешкання українців, які виїхали.

Для цього було створено "державну житлову інспекцію". Метою інспекторів є виявлення порожніх квартир, чи квартир чиї власники покинули регіон.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відправляють на захоплені території священників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі