неділя, 21 липня 2024 09:43

Скільки жінок добровільно йдуть до ЗСУ - у Міноборони назвали цифру

Скільки жінок добровільно йдуть до ЗСУ - у Міноборони назвали цифру
У Міноборони заявляють про велику кількість жінок, які добровільно приєднуються до ЗСУ. Фото: nrcu.gov.ua

Серед усіх, хто протягом останніх пів року звернувся до рекрутингових центрів з наміром служити в ЗСУ, 17-20% жінок.

Із ними триває робота. Про це розповів уповноважений представник Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець.

"Йде підбір їм вакансій і допомога для потрапляння потім у свій підрозділ. Це жінки. Це насправді класно, бо це показує великий потенціал власне жінок в армії", - сказав він.

За словами представника Міноборони, є також багато випадків, коли до рекрутингових центрів звертаються дружини, матері або сестри, щоб дізнатись про вакансії для своїх чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні вперше оголосили набір до ГУР: що пропонують та як відбирають кандидатів

"Є різні життєві ситуації. І це нормально. Ми так і пояснюємо людям: прийдіть, запитайте. Якщо треба, то хоч 10 разів приходьте, дзвоніть. Ми створюємо систему для вас, щоб ви визначились і потрапили в обраний підрозділ", - зазначив Бежевець.

Загалом, за даними Міноборони, з початку цього року загалом до рекрутингових центрів звернулись понад 10 тисяч людей. Спостерігається динаміка збільшення кількості осіб, які йдуть служити у військо як добровольці.

"Загалом ми бачимо, що інформаційний вплив є, і все більше і більше людей знають, що така можливість є і звертаються або безпосередньо до військових частин, або до рекрутингових центрів, або до мобільних рекрутингових груп. На сьогодні приблизно третина всіх людей, які долучаються до Сил оборони, це добровольці. Тобто це люди, які добровільно прийшли, знайшли собі посаду, вступили в комунікацію з військовим підрозділом, рекрутувалися і служать", - додав Бежевець.

Міноборони України активно впроваджує рекрутингову модель мобілізації. На червень 2024 року до 22 рекрутингових центрів уже звернулося понад 6,6 тисячі осіб.

Було погоджено для підбору вакансій близько 1500 кандидатів, понад 150 осіб стали військовослужбовцями.

Зараз ви читаєте новину «Скільки жінок добровільно йдуть до ЗСУ - у Міноборони назвали цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі