пʼятниця, 01 квітня 2022 14:14

В Естонію дісталися перші українці, яких примусово вивезли з Маріуполя в РФ

В Естонію дісталися перші українці, яких примусово вивезли з Маріуполя в РФ
В Естонію евакуювали українців. Фото: Unsplash

В Естонії заявили, що деяким мешканцям Маріуполя вдалося приїхати в їхню країну.

До цього цих людей примусово вивезли в Росію. Про це заявив представник керівництва естонської компанії-перевізника LuxExpress Райт Реммель у коментарі ERR.

"Зростає частка українських біженців. Вони прибули в Росію з Маріуполя та їдуть в Естонію через Санкт-Петербург", - сказав Реммель.

За його словами, у деяких евакуйованих немає оригіналів паспортів. Із собою вони мають лише копії документів. У таких випадках зв'язуються з поліцією і прикордонниками, які повідомляють, чи зможуть пропустити біженців через кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Росії вимагають списки українців, яких примусово вивезли окупанти

Зараз єдиним можливим способом дістатися з РФ в Естонію є саме автобуси. Перевозять компанії: LuxExpress, EcoLines, Baltic Shuttle, Anniston і російська PTK.

Інформацію про те, що частина українців змогла приїхати з Росії в ЄС, підтвердив і представник оператора Baltic Shuttle. Однак ніхто поки що не називає кількості людей, що скористалися рейсами.

Загарбники з Російської Федерації проводять масову депортацію населення окупованих територій України. Загалом станом на 27 березня було примусово вивезли 439 420 людей.

Зараз ви читаєте новину «В Естонію дісталися перші українці, яких примусово вивезли з Маріуполя в РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі