неділя, 27 березня 2022 18:29

Спецтема: Війна Росії проти України

"Рашисти вивезли 439 420 мирних жителів України" - Денісова

"Рашисти вивезли 439 420 мирних жителів України" - Денісова
Загарбники продовжують вивозити українців. Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Загарбники з Російської Федерації і надалі проводять масову депортацію населення окупованих територій України.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у своєму Facebook.

"Міністерство оборони окупанта рапортує, що з Херсонської області вже вивезено 90 тисяч громадян України, Молдови та РФ. Підставами для переміщення рашисти називають "звернення посольств та заявки, подані у військову комендатуру Херсона", - написала вона.

Тільки за минулу добу з тимчасово непідконтрольних територій України в Донецькій та Луганській областях вивезено понад 19,6 тис. мирних жителів, з них 3 300 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червоний Хрест відкриває офіс у Ростові — Україна проти

"Про це повідомив начальник Національного центру управління обороною РФ генерал-полковник Михайло Мізінцев. Загалом рашистський військовий зазначає про вивезення 439 420 мирних жителя "з небезпечних районів України", з яких 91 673 - діти, з Маріуполя "від свавілля, влаштованого націоналістами" переміщено 98 081 особу, у тому числі за минулу добу 4 183 особи", - додала Денісова.

Уповноважена порівняла масштаби примусового переміщення з депортацією, що проводилася Гітлером.

"Країна-окупант цинічно та грубо порушує норми статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє здійснювати примусове переселення або депортацію осіб з окупованої території", - зауважила вона.

Денісова звернулася до Міжнародного комітету Червоного Хреста, аби ті вжили всіх можливих заходів для сприяння у поверненні незаконно вивезених до РФ українців та відкриття безпечних гуманітарних коридорів з регіонів ведення бойових дій.

Рашисти примусово вивезли до РФ близько 40 тис. українців, заявила раніше Ірина Верещук.

Підпишіться на наш канал в Telegram. Інформуємо про ситуацію в країні

Зараз ви читаєте новину «"Рашисти вивезли 439 420 мирних жителів України" - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі