четвер, 06 червня 2013 19:15

Спецтема: Таксім: турецький "Майдан"

У демонстраціях в Туреччині беруть участь терористи - Ердоган

У демонстраціях в Туреччині беруть участь терористи - Ердоган
Тайіп Ердоган. Фото: vestikavkaza.ru

У лавах учасників антиурядових виступів в Туреччині присутні члени терористичних організацій, заявив у четвер турецький прем'єр-міністр Реджеп Таїп Ердоган.

"Серед демонстрантів є екстремісти, деякі з них займаються терористичною діяльністю. Прихильники терористичної організації були на площі Таксим", - сказав глава турецького уряду під час візиту до Тунісу.

"До заворушень причетні сім іноземців, шестеро з них постали перед прокурором, один з них перебуває під арештом. На даний момент проводиться розслідування їх ролі в актах насильства", - зазначив Р.Т.Ердоган.

Раніше грецькі ЗМІ повідомили, що за останній час в Туреччині були заарештовані 11 іноземців. Серед них, за даними ЗМІ, один грек, четверо американців, два британці, два іранця, два французи, один німець і один громадянин Індії.

Заворушення в Туреччині почалися в кінці минулого тижня. Спочатку демонстранти виступали проти планів влади ліквідувати парк Гезі в Стамбулі, проте потім виступи набули яскраво виражений антиурядовий характер.

За останніми даними, в результаті безладів загинули чотири людини, в тому числі один поліцейський.

Зараз ви читаєте новину «У демонстраціях в Туреччині беруть участь терористи - Ердоган». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі