четвер, 22 квітня 2010 18:58

У Бангкокському метро пролунали 5 вибухів - є жертви

У Бангкокському метро пролунали 5 вибухів - є жертви

П"ять вибухів прогриміли у четвер увечері на станції надземного метро "Саладенг" в діловому центрі Бангкока.

Перші два вибухи поранили шість людей на платформі станції, третій стався на спорожнілій платформі. Четвертий вибух пролунав на даху станції, не завдавши нікому шкоди.

ЗМІ Таїланду з посиланням на поліцію повідомляють, що вибухи були викликані пострілами з гранатомета М-79, який стріляє 40-міліметровими уламковими гранатами. Пасажири, які чекали на поїзд, отримали уламкові поранення ніг.

П"ятий вибух стався приблизно через 40 хвилин після перших чотирьох, але не на станції "Саладенг", а на площі перед нею, в натовпі демонстрантів-прихильників уряду прем"єра Апхісіта Ветчачіви. У результаті цього вибуху поранено 15 людей.

Міжнародні агентства раніше повідомили про 50 поранених. Сьомий таїландський телеканал спростовує цю інформацію і повідомляє про 15 поранених, четверо з яких отримали важкі поранення. Серед поранених не менше трьох осіб - іноземці.

Напружена атмосфера в Таїланді склалася після військового перевороту 2006 року, у результаті якого до влади прийшов нині чинний прем"єр Апхісіт Ветчачива.У квітні 2009 року в країні почалися масові виступи прихильників екс-прем"єра Чінавата з вимогою розпустити парламент і провести позачергові вибори.

Напередодні Апхісіт Ветчачива заявив, що готовий до діалогу з бунтівною опозицією, якщо та відмовиться від ескалації напруження.

РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «У Бангкокському метро пролунали 5 вибухів - є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі