середа, 16 жовтня 2013 03:48

В Японії через тайфун скасовано понад 500 авіарейсів

В Японії через тайфун скасовано понад 500 авіарейсів
Фото: avianews.com.ua

Через тайфун Віпа, який став найпотужнішим за останні 10 років на східному узбережжі японського архіпелагу, в аеропортах Наріта і Ханеда поблизу Токіо скасовано 502 авіарейсу, повідомила телекомпанія NHK.


Спостерігаються перебої і рух наземного транспорту. Скасовано рух швидкісних електропоїздів в столичні аеропорти Наріта і Ханеда. Тимчасово припинено рух швидкісних електропоїздів Сінкансен в столичному регіоні.

Скорочення інтенсивності руху через тайфун введено на деяких лініях метрополітену через небезпеку затоплення. Введені обмеження на деяких ділянках швидкісних автомагістралей.

Багато жителів столиці, передбачаючи перебої в русі транспорту, вважали за краще заночувати в готелях у центрі Токіо після робочого дня у вівторок. Понад 3,5 тисячі токійських шкіл скасували заняття в середу, щоб не піддавати ризику дітей.

Крім того, з-за Віпа понад 20 тисяч осіб в японській префектурі Тіба отримали рекомендації евакуюватися.

Тайфун Віпа рухається на північний схід уздовж тихоокеанського узбережжя Японії зі швидкістю 60 кілометрів на годину. Тиск у центрі тайфуну становить 955 гектопаскалей. Швидкість вітру в центрі тайфуну становить 35 метрів в секунду, при поривах - до 50 метрів в секунду.

На острові Ідзу-осима випала рекордна кількість опадів за всю історію ведення такої статистики - понад 122 міліметрів на годину. Злива спровокувала обвал, зруйновано три будинки.
Зараз ви читаєте новину «В Японії через тайфун скасовано понад 500 авіарейсів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі