середа, 13 серпня 2008 12:26

Ющенко: "Україна надасть Грузії свій миротворчий корпус"

Україна може надати Грузії свій миротворчий корпус в рамках міжнародного мандата для врегулювання конфлікту, що розгорівся, в Південній Осетії, заявив журналістам президент України Віктор Ющенко.

"Переконаний, що такі країни, як і Україна, з готовністю могли б представити в рамках міжнародного мандата свій миротворчий корпус для демонстрації чітких гарантій виконання тих зобов"язань, які можуть бути прийняті найближчим часом", - цитує Ющенка його прес-служба.

При цьому він не уточнив, які саме можуть бути прийняті зобов"язання і ким.

Гуманітарна катастрофа відбулася в Південній Осетії після того, як грузинські війська в ніч на 8 серпня вторглися на територію невизнаної республіки і обстріляли, зокрема, з установок залпового вогню "Град", столицю республіки Цхинвалі. Місто зруйноване, дитсадки, школи, єдина лікарня розбиті. Республіку покинули більше 34 тисяч біженців. Власті Південної Осетії повідомляють про 1,6 тисячу загиблих. Загинули більше 10 російських миротворців, більше 150 поранені, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко: "Україна надасть Грузії свій миротворчий корпус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі